Začínají velikonoční svátky a s nimi i čas výletů, prvních pikniků a slavnostního hodování. Pokud přemýšlíte, kam vyrazit o prodlouženém velikonočním víkendu, máme pro vás pár gastro tipů, které spojují výborné jídlo, víno i pohodovou atmosféru.
Kounický dvůr
V Kounickém dvoře si na Velikonoce opravdu posvítili! Připravili jarní menu, které voní medvědím česnekem a láká na jehněčí speciality. Ochutnat můžete třeba jarní polévku s kopřivami, pomalu pečenou jehněčí plec nebo jehněčí kolínko na červeném víně. A kdo rád sladké? Nezapomeňte na french toast z mazance s vanilkovou zmrzlinou a rebarborou. Otevřeno bude i v pondělí!
Sonberk
Na Velikonoce zve i vinařství Sonberk. Během prodlouženého víkendu si tu vychutnáte víno s výhledem a velikonoční pondělí bude patřit hlavně dětem. Čekají je soutěže, omalovánky i další zábava. Rodiče si zatím opečou špekáček a dají si něco dobrého do sklenky.
Velikonoce pro děti v Dobšicích
Dráteník Pub pořádá v Dobšicích tvořivé dílničky. Děti si upletou vlastní pomlázku, nazdobí vajíčko nebo zajezdí na motokárách. Ideální rodinný výlet.
Kam dál?
V ivančické restauraci RAF house vás čeká velikonoční menu s krémem z medvědího česneku a roládou z hovězího hrudí. Panelka v Lulči zahajuje sezónu a bude mít otevřeno celý velikonoční víkend. A v mikulovském Korku připravili sváteční menu s porchettou, králíkem ve slanině nebo kachním stehnem.
Tak kam to letos vezmete vy? Na sváteční oběd, velikonoční tvoření nebo první víno na terase?