Restaurace se začaly předhánět – v kvalitě, čerstvosti, konceptech. A jejich hosty zajímá, co jí. Při nákupech hledí na etikety výrobků, řeší původ surovin. Když jdou na jídlo ven, vítají pojmy jako „od okolních farmářů“ a „sezónní“. A přesně takové restaurace jsme pro vás hledali i my…
Propracovaná a originální gastronomie z lokálních surovin podávaná z pohostinných rukou, navíc v překrásném prostředí. Na gurmánský Olymp vystoupal a 1. místo si vysloužila – Restaurace Víno Šílová.
Dát dohromady gastroprojekt Gourmet je docela věda. Plánování, koordinování, domlouvání, telefonování, programování, focení, psaní… plus dalších 102 činností. Na letošní ročník jsme se ale moc těšili, konečně bylo zase možné posuzovat bez omezení. Hodnotitelé vyrazili na všechny strany jižní Moravy a ochutnávali, koštovali a testovali až se z nich kouřilo.
Ale co bychom vám to nudně popisovali. Obrázky někdy vydají za tisíc slov…
Průvodce po úžasných restauracích, bistrech, kavárnách, vinařstvích a vinotékách, pivnicích a pivovarech jižní Moravy!
Ke staženíProjekt realizován dle konceptu Gourmet Brno® , jehož autorem je TIC Brno