Hodnotitelé jsou stejně zajímaví a různorodí jako hodnocené podniky. Oslovili jsme ty nejlepší ve svém oboru – šéfkuchaře, špičkové lektory i food bloggery, kteří píší ostře nabroušenou tužkou. Poprosili jsme je, aby se při návštěvě vžili také do role běžného hosta. Byly nápoje a jídlo profesionálně připravené? Atmosféra příjemná? Obsluha ochotná pomoct?
Představujeme Vám letošní porotu:
Šéfkuchař v penzoinu Zikmundov
Privátní kuchař v Rakousku
Privátní šéfkuchař
Slovenský foodblogger a podcaster
Autorka blogu Na tanieri
Foodblogger z Taste of Red
Spoluzakladatel espresso baru Shots and Sparks
Několikanásobný šampion v přípravě kávy
Majitel kavárny Kafemysl
Oceněná someliérka 2019
Vinař z obce Svätý Jur
Autor blogu Podkorkem.cz
Majitel pivotéky Pivní ráj Olomouc
Spolumajitel pivovaru Clock z Potštejna
Autor nejen knižního Pivandru
Čísla nelžou. Proto jsme stanovili hodnotící kritéria s maximálním počtem bodů. Přidělené body byly sečteny a převedeny do procent. Prezentovány jsou všechny podniky, které získaly hodnocení nad 70 %.
chuť a kvalita jídla
chuť a kvalita nápojů
prezentace jídla / nápojů, vzhled
originalita nabídky
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
chuť a kvalita jídla
chuť a kvalita nápojů
prezentace jídla / nápojů, vzhled
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
chuť a kvalita kávy, pestrost nabídky
chuť a kvalita dezertů
nabídka a kvalita jiných nápojů
kvalita nabídky drobných jídel
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
kvalita vína
šíře sortimentu
pochutiny k vínu
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
chuť kvalita, ošetření piva
pochutiny k pivu
sortiment piv
nealko nápoje
personál (vystupování, znalosti)
prostředí / atmosféra
Stejně jako loni jsme oslovili širokou veřejnost na jižní Moravě. Gastro fanoušci, gurmáni, spokojení zákazníci i nadšení laici nám posílali své nominace. Ptali jsme se na jejich neojoblíbenější podniky v jednotlivých kategoriích. Kde? Prostřednictvím dotazníků na webu www.gourmetjiznimorava.cz i na facebookové stránce @TheSouthMoravia. Sdíleli jsme dotazníky na instagramových profilech @tastymoravia a @southmoravia.
Své favority nominovali starostové měst a obcí jižní Moravy.
Zeptali jsme se na informačních centrech našeho kraje. Kde jinde získáte prověřená doporučení, kam za místními /gastro/ poklady?
A samozřejmě nesměly chybět nominace od odborníků, kteří se v turistickém ruchu skvěle vyznají. Své tipy přidaly DMO, tedy destinační managementy oblastí Moravská kras a okolí, ZnojmoRegion, Brněnsko, Slovácko a Pálava a Lednicko-valtický areál.
Projekt realizován dle konceptu Gourmet Brno® , jehož autorem je TIC Brno